NL - EN

Jongeneel Transport ontvangt Lean and Green Award

Jongeneel Transport ontvangt Lean and Green Award

Afgelopen dinsdag 4 november ontving Ruud Jongeneel uit handen van Jannie van Andel, Supply Chain Development Manager bij Unilever Benelux de fel begeerde Lean and Green Award. Met de Lean and Green Award laten bedrijven zien dat zij zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken. Het toekennen van de Lean and Green Award gebeurt op basis van een schriftelijk plan van aanpak, waarin concrete CO2-doelstellingen voor een periode van 5 jaar zijn vastgelegd en bijbehorende KPI's (Kritieke Prestatie Indicatoren) zijn bepaald.

‘Wij zijn blij met deze award! Als familiebedrijf is het bijna logisch dat wij duurzaamheid belangrijk vinden, want het zit in ons DNA. Wij willen het bedrijf op de lange termijn natuurlijk weer doorgeven aan de volgende generatie. Deze Lean and Green Award geeft het duurzame denken dat onderdeel uitmaakt van onze bedrijfsvisie een gezicht’ aldus Ruud Jongeneel.  

Jongeneel Transport ontvangt de Lean and Green Award voor de CO2-doelstellingen op logistiek gebied. Hiermee mag zij zich een actieve speler noemen in de duurzame logistiek.

Jongeneel Transport heeft als doel om in 2017 een CO2-reductie te realiseren van 20,82% op het gebied van mobiliteit ten opzichte van 2012.

Om dit te behalen worden onder andere de chauffeurs getraind in “Het Nieuwe Rijden” en wordt trekkend materieel vervangen. Ook zal er aan de brandstof een additief worden toegevoegd. Tot slot zal het rijgedrag van de chauffeur worden gemonitoord door middel van een chauffeurscoach, om zodoende het rijgedrag te kunnen verbeteren.

‘Het is mooi om hier als bedrijf gezamenlijk mee bezig te zijn. Het belicht een klein deel van een weg die wij enkele jaren geleden zijn ingeslagen. Naast het streven naar duurzaam ondernemen, investeren wij ook sterk in ICT en in de mentale en fysieke fitheid van onze medewerkers.’

Deelnemende bedrijven ontvangen de Lean and Green Award en na realisatie van het doel de Lean and Green Star. ‘Wij zijn ondertussen hard op weg om over enkele jaren de Star te behalen’, aldus een trotse Ruud Jongeneel. 

Meer informatie over het Lean and Green programma is te vinden op www.lean-green.nl

Meer nieuwsWij ondersteunen het Dirk Kuijt Foundation en zijn onderdeel van Dirk's 11.

Ard Jongeneel


Disclaimer / Privacy Policy

Algemene Vervoers- en Betalingscondities